Dinsdagvoormiddag reden we met de schoolbus, samen met eerste leerjaar, richting Sint-Eloois-Vijve. Daar brachten we een bezoekje aan de fruitboomgaard Lambrecht – Baart. Toen we aankwamen werden we omgetoverd in echte boeren en boerinnetjes. We kregen een typisch rood sjaaltje met witte bolletjes om rond onze nek of op ons hoofd te doen. De boerin legde uit dat dit sjaaltje vroeger werd gebruikt voor heel wat doeleinden. We kregen ook allemaal een foto om rond onze nek te hangen. Wanneer we tijdens de rondleiding onze foto herkenden moesten we dit melden aan de boerin en volgde er wat meer uitleg. We leerden heel wat nieuwe zaken bij en vonden het dan ook heel leerrijk en interessant!

Het ritje met de tractor in de fruitbakken vonden we uiteraard ook superleuk om te doen, zeker toen de boerin vroeg of ze nog iets sneller mocht rijden. We mochten ook zelf een appel plukken en sommigen onder ons vonden dit de ‘verrukkelijkste’ appels die ze ooit hadden gegeten.

Onze rondleiding stopte bij de koelcellen en de sorteerruimte, waar we elk een zakje mochten vullen met verschillende soorten appels en peren. Verser kan dus niet!