Deze week hebben we flink gewerkt in het tweede leerjaar. We hebben heel wat gelezen, geschreven en gerekend. We leerden ons eerste woordpakket aan waarbij er gelet werd op woordjes met een doffe ‘e’. Inmiddels weten we nu heel goed dat we vaak de ‘u’ horen, maar dat deze woordjes geschreven worden met een ‘e’. Dit noemen we dan ook de doffe ‘e’.

Om de Nederlandse taal extra goed in te oefenen werden we in groepjes per twee verdeeld. We deden allerlei leuke taalspelletjes waarbij we moesten lezen, spellen, maar waarbij ook onze woordenschat werd verruimd. Er werd in een doorschuifsysteem gewerkt en iedere keer kregen we 10 minuutjes de tijd om het spelletje te spelen. Dit vonden we uiteraard heel leuk om te doen!

Vrijdagvoormiddag gingen we samen met het eerste leerjaar en meester Stijn zwemmen. Sommigen hadden eerst wat schrik om in het diepe zwembad te springen, maar uiteindelijk heeft iedereen dit supergoed gedaan! De volgende keer worden de kinderen in verschillende groepen ingedeeld en wordt de zwemtechniek verder ingeoefend.