Blog Image

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Leesspelletjes

Uncategorized Posted on 12 september 2024 20:44

Zoals we al veel in de media hebben gehoord moet er worden gewerkt aan het leesniveau van onze kinderen. In de eerste plaats is het van groot belang om bij de kinderen het leesplezier te verhogen. Wie graag leest, zal automatisch meer en beter kunnen lezen. We proberen dit op verschillende manieren te doen. We leerden werken met de methode ‘Taal in Blokjes’, zoals jullie ook op het huiswerk konden zien. Daarnaast spelen we ook heel wat leesspelletjes. Aan de hand van een doorschuifsysteem krijgt ieder kind de kans om alle soorten spelletjes te spelen. Maandag starten we ook met tutorlezen. Iemand van het vijfde of zesde leerjaar zal een kindje van onze klas begeleiden. Ook met duolezen gaan we binnenkort van start! We proberen dus heel veel tijd te spenderen aan het lezen, maar ook aan het correct schrijven (spelling). Uiteraard is dit iets wat niet in school stopt. Het is van groot belang om hier thuis aan verder te werken en jouw kind regelmatig eens te laten lezen of eens een bezoekje aan de bibliotheek te brengen. Samen kunnen we zo zeker het leesniveau naar omhoog krikken!



Welkom in het tweede leerjaar!

Uncategorized Posted on 5 september 2024 18:23

Heel wat kinderen hebben er naar uitgekeken en maandag was het dan eindelijk zo ver! De start van het nieuwe schooljaar! Samen zullen we bouwen aan een leuke klas! Dit is dan ook meteen het jaarthema van onze school. Maandag werd dit ingeleid door bouwvakker ‘juf Nele’ aan de hand van een leuke dans, de Sirtaki. In de namiddag volgde dan nog een groot bouwwerkspel met de volledige lagere school. Het was van belang om kleurcodes te onthouden en zo maakten we kennis met allerlei belangrijke (typische) bouwwerken uit verschillende landen. Wanneer we de kleurencode konden kraken kregen we een suikerklontje waarmee we zelf een nieuw bouwwerk mochten creĆ«ren.

Donderdag knutselden we onszelf als bouwvakker. Eerst werd uitgebreid besproken wat het beroep is van een bouwvakker, welke kledij men draagt, welk gereedschap men gebruikt,… . Nadien moesten we zelf aan de slag. Het resultaat hiervan kan je komen bewonderen in onze gang.

Uiteraard kreeg iedereen de kans om een kort verslag over de voorbije zomervakantie uit te brengen. Eerst werd dit getekend en nadien konden de kinderen hierover vertellen.

Naast al deze leuke dingen zijn we ook weer gestart met het rekenen, lezen en schrijven. Er wordt nog heel veel herhaald van het eerste leerjaar, zodat we dit heel goed onder de knie hebben.