Blog Image

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Foto’s schoolreis

Uncategorized Posted on 24 juni 2024 21:15


Schoolreis

Uncategorized Posted on 24 juni 2024 21:14

Wat een leuke dag vandaag! Het was toch wel een grote belevenis voor sommigen onder ons. Eerst met de lijnbus naar het station van Kortrijk en dan met de trein naar De Panne (met een overstap in Lichtervelde). Het zonnetje was van de partij en we genoten ervan met volle teugen! Tal van attracties hebben we bezocht. Uiteraard is het niet mogelijk om alle attracties te doen met zoveel kinderen, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen heel goed zal slapen deze nacht ;-).

Kortom, een leuke eerste dag van onze laatste schoolweek!



Plopsaland

Uncategorized Posted on 21 juni 2024 12:46

Het einde van het schooljaar is nu echt wel in zicht. De vele herhalingsoefeningen en toetsen zitten er dan ook op! We kijken enorm uit naar onze schoolreis maandag, want wij gaan naar Plopsaland! Hiervoor maken we gebruik van het openbaar vervoer, namelijk de bus en de trein. Probeer zeker op tijd te zijn maandagochtend (7.50 op school of 8.40 aan het station), want zoals jullie weten: bussen en treinen wachten helaas niet. We hopen dat het weer ons goedgezind zal zijn, maar momenteel ziet het er toch naar uit (pet en zonnecrème best meebrengen)! Dinsdag houden we wieltjesdag. Vergeet dus zeker jullie wieltjes niet (fietsen niet)! Donderdagmiddag zijn het heerlijke frietjes met frikandellen/kaaskroketten.

Dus zoals jullie kunnen lezen wordt het nog een leuke laatste schoolweek volgende week!



De laatste loodjes

Uncategorized Posted on 13 juni 2024 16:28

We hebben er lang naar uitgekeken en zaterdag was het zover, ons schoolfeest Boomgaard @the movies. De kinderen gaven dan ook het beste van zichzelf! Een dikke pluim hiervoor!

Helaas nadert het einde van het schooljaar nu razendsnel. Veel tijd om te bekomen van ons schoolfeest hadden we niet, want de herhalingslessen en toetsen stonden meteen voor de deur. De komende week zal dan ook nog een lastige week worden, maar nadien hebben we wel een leuke laatste week in het vooruitzicht. We kijken dan ook al uit naar maandag 24 juni, want dan gaan we op schoolreis samen met het eerste leerjaar naar Plopsaland De Panne. Later krijgen jullie hier nog meer info over!