Woensdagvoormiddag gingen we naar kinderboerderij “Hoeve Te Coucx” in Marke. Daar leerden we heel wat bij over gezonde voeding, maar ook over het milieu in het algemeen. De ladder van Lansink kwam uitgebreid aan bod. We weten nu heel goed dat storten onderaan de ladder hoort en dus helemaal niet goed is voor de natuur. Op de tweede plaats staat verbranden, op de derde plaats recycleren, op de vierde plaats hergebruiken en op de vijfde plaats, wat uiteraard het beste is voor het milieu, voorkomen. Dit houdt in dat het beter is om bijvoorbeeld een grote pak koekjes te kopen, dan een doos koekjes waarin de koekjes dan nog eens telkens apart verpakt zitten. Zo besparen we al heel wat papiertjes.

We kunnen nu ook heel goed het verschil uitleggen tussen ‘te gebruiken tot’ en ‘ten minste houdbaar tot’. Bij ‘te gebruiken tot’ mogen we het product niet meer opeten na de vervaldatum. Bij ‘ten minste houdbaar tot’ mogen we dit wel nog opeten na de vervaldatum, nadat we uiteraard eerst eens geproefd hebben of het wel nog lekker is.

Daarnaast hadden we het ook over de korte en lange voedselketen en ‘Fairtrade’ producten. Onze voormiddag sloten we af met een leuke quiz en we kregen een lekker clementine als afsluiter.

Dit was zeker en vast een leerrijke voormiddag! We hebben er heel wat van opgestoken! Zeker voor herhaling vatbaar!