Nu alle maal- en deeltafels gekend zijn, is het tijd om deze eens grondig te herhalen en in te oefenen. Deze week kwamen de tafels van 1, 2, 4, 5, 8 en 10 aan bod. Volgende week komen de tafels van 3, 6, 7 en 9 nog aan bod. Het is heel belangrijk om deze regelmatig in te oefenen. De kaartjes kunnen hiervoor een handig hulpmiddel zijn. Probeer deze ook regelmatig eens in te oefenen tijdens de grote vakantie, want wanneer er twee maanden niet geoefend wordt, dan is de kans groot dat er heel wat maal- en deeltafels zullen vergeten worden en in het derde leerjaar zijn deze van groot belang.

Dinsdag speelden we weer een groot tafelspel en deze keer was het zonnetje ook van de partij. Hiervoor werden we in groepjes ingedeeld. We moesten niet alleen onze maal-en deeltafels kennen, we moesten ook de uitkomst op de juiste plaats schrijven op het blad en dit om ter snelst. Dit zorgde meteen voor de nodige beweging!

 

maal- en deeltafels - Zoeken - Leermiddelen - KlasCement