Beste ouder(s) en leerlingen,

Zoals jullie al reeds gehoord hebben, wordt de paasvakantie met een week verlengd. In plaats van twee weken vakantie zullen dit er dus drie worden.

Er wordt geen online les of dergelijke gegeven, maar toch zou ik ten sterkste aanraden om regelmatig de geziene leerstof wat in te oefenen. Drie weken vakantie is heel lang waardoor er anders heel wat leerstof zal vergeten worden. Dit is zeker en vast geen verplichting! Uiteraard moet ook niet alles gemaakt worden. U kan zelf een selectie hierin maken.

Ieder kind kreeg drie bundels mee: een rekenbundel, een leesbundel op niveau van het kind en een spellingsbundel. Dit is geen nieuwe leerstof, maar herhaling! Deze werden allemaal uitgelegd in de klas, dus de kinderen kunnen alleen aan de slag. Het is misschien wel aan te raden om af en toe eens te controleren bij het lezen.

Daarnaast kan er ook gewerkt worden met het maal- en deeltafelpotje (de kaartjes). Ook op KWEETET en BINGEL zijn er tal van oefeningen te vinden.

Keuze genoeg dus! Er hoeft niet iedere dag gewerkt te worden en ook heeft het geen zin om lange tijd te werken. Af en toe eens 15 à 20 minuten iets doen is meer dan voldoende!

Veel succes alvast en ik hoop iedereen gezond en wel terug te zien maandag 19 april!

Met vriendelijke groeten,

Juf Davinia