Het heeft een tijdje geduurd, maar nu zien we toch stilletjes aan de herfst om ons heen: veel wind, regelmatig regenbuien, blaadjes die verkleuren, afvallen en rond ons heen waaien,… Onze muzische les sloot dan ook perfect bij dit seizoen aan. Allerlei aspecten kwamen aan bod: er werden verschillende muziekfragmenten beluisterd en besproken. We probeerden ons zo goed mogelijk in te leven in de verschillende fragmenten. Zo veranderden we als het ware zelf in een ‘herfstblaadje’ en bewogen we mee op het ritme van de muziek. We leerden ook een liedje over een egel en knutselden leuke en creatieve herfstbomen door aan de slag te gaan met waterverf en tandenborstel. De techniek van spatten werd hierbij toegepast.

Naast al dat leuks, hebben we heel wat toetsjes gemaakt deze week want binnenkort komt ons eerste rapport in het tweede leerjaar eraan. Onze spreekopdracht vonden we leuk om te doen. We moesten als het ware raadseltjes maken over onze klasgenoten. Dit lijkt evident, maar we moesten toch met heel wat aspecten rekening houden, maar we slaagden erin om onze spreekangst te overwinnen!