Samen gingen we donderdagnamiddag met het eerste leerjaar, na ons bibliotheekbezoek, op herfstwandeling richting de Groene Long. We kwamen heel wat te weten over het seizoen ‘de herfst’. Ook kregen we een boekje of blaadje mee om dingen in op te zoeken of op aan te duiden. We weten inmiddels het verschil tussen een park en een bos, wat loof- en naaldbomen zijn, wat het verschil is tussen een spar en een den, wat er typisch is aan de herfst, waarvoor paddenstoelen nuttig zijn, enz. Het viel wel op dat het nog maar het begin is van de herfst en er dus nog veel bomen groen kleuren. Hier zal dus duidelijk nog wat verandering in moeten komen… Het herfstweer daarentegen (regen en wind) was wel aanwezig…

We hadden ook een zak gekregen waarin we allerlei dingen mochten verzamelen: afgevallen blaadjes, vruchten, takjes,… Hiermee zullen we nog verder werken en knutselen in de klas.