Beste ouder,

Beste,

Voor de heropstart van de scholen met een proefdag op 15 mei 2020 bereiden wij volop een plan voor die beantwoordt aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften.

Bij een positief advies van de preventiediensten kunnen wij deze herstart maken. Onderstaande info heeft dus nog steeds een voorbehoudend karakter.

Meest gestelde vragen door ouders:

• Hoe organiseert de school dit?

Er worden 2 strikt gescheiden groepen gemaakt : nl. een schoolwerking en een opvangwerking.

Deze 2 groepen werken, eten of spelen niet samen.

De schoolwerking (1ste , 2de en 6de leerjaar) gaat door in de lagere school met een aparte ingang langs De Vlaskouter.

De opvangwerking (overige klassen) gaat door in de kleuterschool en Orangerie met een aparte ingang langs de Boomgaardstraat.

Er worden maximumcapaciteiten vastgelegd per ruimte die gerespecteerd worden. Zo kan het 1ste of 2de leerjaar in 2 groepen worden opgedeeld.

• Welke groepen krijgen les en wanneer en hoeveel?

1ste leerjaar: 4 volle dagen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

2de leerjaar: 4 volle dagen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

6de leerjaar: 4 halve dagen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (telkens voormiddag)

• Wat met de voor- en naschoolse opvang?

Er is een strikt gescheiden voor- en naschoolse opvang wanneer hier vraag voor is.

Voor de schoolwerking gaat dit verder door in de lagere school, voor de opvangwerking in het kleuter.

De gewone opvangtarieven worden nog steeds gehanteerd.

Het grootste verschil is dat er vooraf wordt ingeschreven. (zie link hieronder)

• Wanneer kunnen we herstarten?

Er is een proefdag voorzien voor het 1ste , 2de en 6de leerjaar op vrijdag 15 mei 2020.

Voor het 6de leerjaar bevat dit een halve dag tot 11.50 u.

De officiële start is maandag 18 mei 2020.

• Wat met de maaltijden?

Er worden geen warme maaltijden aangeboden. (enkel lunchpakket of boterhammen)

Kinderen eten in hun klas op hun vaste plaats. Het refterbezoek gaat niet door.

• Hoe kunnen we inschrijven voor de schoolwerking (1ste, 2de en 6de leerjaar)?

Hiervoor hoeft u niet in te schrijven. De school zal u in de volgende dagen opbellen hiervoor.

• Hoe kunnen we inschrijven voor de opvangwerking (kleuter + L3, L4 en L5) ?

Voor de kinderen uit de kleuterklas of het 3de , 4de , 5de leerjaar kan er ingeschreven worden voor de opvangwerking.

Deze opvang is mogelijk enkel bij noodzaak. (bv. ouders werken in cruciale sector, beide ouders moeten werken op dat moment, … )

Indien hier een andere mogelijkheid is tot opvang, geef deze a.u.b. voorrang.

Via deze link kan ingeschreven worden:  ( ! inschrijven t.e.m. vrijdag 8 mei voor de periode 18/5 – 29/5/’20)

• Zal de schoolbus rijden?

De scholengroep heeft beslist dat de schoolbus niet zal rijden.

De veiligheidsmaatregelen kunnen op de schoolbus niet gerespecteerd worden.

• Wanneer mag mijn kind naar school (als het niet in het 1ste , 2de of 6de leerjaar zit)?

Op deze vraag hebben we momenteel geen antwoord. We hopen samen met u, zo snel als mogelijk.

Van zodra meer duidelijkheid, laten we dit zeker weten !

Verdere verduidelijking en richtlijnen volgen uiteraard nog.  Bedankt voor uw begrip !

Met vriendelijke groet,

Het schoolteam