Beste ouders en kinderen van mijn 2de leerjaar,

Vanaf vandaag starten we met het pré-teachen. Wanneer je het filmpje ‘uitleg pré-teachen’ (in bijlage) opent zal je mij te zien krijgen met wat extra uitleg over de manier van werken. Bij sommige lessen plaats ik andere duidelijke filmpjes om jullie aan het werk te zetten.

Een kleine rechtzetting:

Om jullie niet te overstelpen met mailtjes zal ik deze week op maandag en donderdag een bericht sturen met een planning, de taken en de filmpjes.

Probeer de taken van vandaag dus zeker af te hebben tegen donderdag, want dan krijg je alweer nieuwe taken.

Ik poog steeds een variatie van lessen/opdrachten aan te bieden: wiskunde, taal, spelling (woordpakket), schrift, wereldoriëntatie zullen aan bod komen. De planning met de link naar de filmpjes, mijn filmpjes en de nodige werkblaadjes kunnen jullie in bijlage terugvinden.

Bij het maken van de opdracht is het ook belangrijk dat er net als in de klas niet langer dan een half uur aan éénzelfde taak wordt gewerkt.

Ik geef zelf een voorbeeldplanning, maar u hoeft zich daar uiteraard niet volledig aan te houden. Jullie zien zelf wat mogelijk is binnen jullie huidig gezinsleven, maar het is wel de bedoeling dat de taken uit de voorbeeldplanning volledig afgewerkt worden tegen dat er donderdag nieuwe taken komen. De kinderen maken natuurlijk zoveel als mogelijk de taken zelfstandig. Maar een toeziend oog of het werk daadwerkelijk af is, een bevestigend woordje van de ouders kan wonderen doen! Als jullie tijdens de week vastzitten dan mag je tussendoor zeker een seintje geven. Ik probeer iedere dag mijn mails te bekijken: davinia.braeckevelt@basisschoolkuurne.be.

Donderdag krijgen jullie van mij een correctiesleutel van het werk dat ik vandaag doorstuur. De correctiesleutel van de taken op donderdag worden dan later doorgemaild. Het is misschien aangewezen dat u als ouder dit controleert. Zo krijgt u ook meteen zicht op wat uw kind kan of waarmee het nog moeite heeft.

Wie mij feedback wil geven mag dit zeker en vast doen! Graag zelfs! Ikzelf vind het heel belangrijk om te weten hoe de kinderen het doen.

Af en toe zullen ook eens mag-taken gepresenteerd worden: beschouw deze dan ook als een mag! Deze worden niet weergegeven op de voorbeeldplanning. Uw kind kan zelf beslissen wanneer deze al dan niet worden gemaakt. Ook op Bingel en Kweetet kan er nog steeds geoefend worden.

Panikeer niet! Blijf rustig! Bij de heropstart wordt alles nog eens in de klas herhaald en opnieuw ingeoefend, weliswaar in een meer versneld tempo.

Veel succes met de opdrachten thuis!

Tot hoors!

Veel groeten!