Beste ouders en leerlingen,

Hoe gaat het met jullie? Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn!

De paasvakantie loopt stilletjes aan ten einde. Jullie zullen al gehoord hebben dat de coronamaatregel verlengd is tot 3 mei. De komende twee weken zal er pré-teaching aan bod komen. Dit houdt in dat er nieuwe leerstof aan bod zal komen die de leerlingen zelf thuis zullen moeten inoefenen. Uiteraard doen we er alles aan om dit in goede banen te leiden!

Maandag zullen jullie een filmpje van mij ontvangen (mail of blog). Daarin zal je al wat uitleg krijgen over de manier van werken. Iedere woensdag en vrijdag zullen de kinderen een aantal filmpjes en taken toegestuurd krijgen om te maken. Ze krijgen zelf de kans om de taakjes wat te plannen of samen met u te bekijken. Wanneer er op woensdag taken worden gegeven, krijgen jullie van mij op vrijdag de correctiesleutel hiervan. Het is misschien aangewezen dat u als ouder deze dan controleert. Zo krijgt u ook meteen een zicht op wat uw kind kan of waarmee het nog moeite heeft.

Als ouder hoef je ook helemaal niet te panikeren! De kinderen kennen de manier van werken perfect vanuit de klas. Er wordt steeds op dezelfde manier gewerkt dus eigenlijk kunnen ze zelfstandig aan de slag. Het is natuurlijk wel aangewezen om alles wat op te volgen of de taakjes al dan niet worden gemaakt. Ook bij de heropstart wordt alles nog eens in de klas herhaald en opnieuw ingeoefend, weliswaar in een versneld tempo… Naast de nieuwe leerstof die aan bod komt, zullen er ook nog heel wat herhalingsoefeningen worden gegeven om de voorgaande leerstof nog eens extra goed in te oefenen!

Het zal voor ons allemaal wat zoeken zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we hierin wel zullen slagen! De gemaakte taakjes mogen steeds naar mij teruggezonden worden! Iedere dag probeer ik mijn mails zo goed mogelijk te beantwoorden: davinia.braeckevelt@basisschoolkuurne.be.

Vele groeten en hou jullie goed!

juf Davinia